Bakad potatis är alltid gott och populärt när det serveras. Här serveras bakad potatis i lite förfinat utförande. Potatisens innehåll tas ur sitt skal och blandas med riven parmesanost och ägg som sedan läggs tillbaka och får en extra skjuts in i ugnen. Kan serveras som tilltugg till middagen eller som små potatisar i kapprock på smörgåsbordet
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg tvättad och oskalad potatis i en form. Botten kan täckas med grovt salt, är i dekorativt syfte.
- Baka potatisen till den är mjuk ca 40 minuter.
- Ta ut potatisen ur ugnen och skär av ett lock. Gröp försiktigt sedan ut potatisarna och lägg inkråmet i en bunke. Se till att skalen är hela eftersom de ska återfyllas.
- Mosa potatisen fint och tillsätt smör och grädde. Blanda.
- Tillsätt äggulor och riven parmesanost, blanda.
Fördela potatisblandningen i de tomma potatisskalen och lägg på de avskurna locken. Pensla potatislocken med lite matfett. - Ställ in formen med potatisarna i ugnen igen, ca 15 minuter.