Kvalitetssäkring
Provning och kvalitetsarbete SMAK´s system för att klassificera potatis och analysera kvalitén...
Gäller fr.o.m. 2008-07-01
Årlig grund-/serviceavgift för kvalitetsprovning
Syftet med avgiften är att säkra intäkten för den samkostnad som är förknippad med SMAK AB´s system för potatisprovning.
Avgiften ska täcka kostnad för det ledningssystem som upprätthålls av provningschefen och som innehåller bl.a. träning och årlig avstämning av besiktningsmännens bedömningsresultat;
Avgiften förutsätts vara differentierad efter kundkategori enligt nedan.
Kundkategorier
Enskild odlare, utan eget packeri – enbart grundavgift | 1 500 kr |
Gårdspackeri med egen potatisråvara inkl. varumärkesavgift (Min. 80% egen råvara och max 500 ton per år) | 5 000 kr |
Lokal/regional odlarförening Enbart namngivna odlare med SJV-nr godtas. En avgift på 250 kr per anmält företag och år tas ut för fakturering mm. |
6 000 kr |
Övriga potatispackerier inkl. varumärkesavgift | 10 000 kr |
Livsmedelsindustri | 6 000 kr |
Packerier med underpackare godkänns inte som anslutningsform. Varje produktionsplats betraktas som en enhet, och ska om SMAK-märkning kommer i fråga bedömas individuellt i enlighet med reglerna i ”Riktlinjer för hygien, miljö- och kvalitetsarbete på potatispackerier – RIP”.
Kostnad för revision
Packerier som söker anslutning för att kunna SMAK-märka sina produkter måste godkännas i revision enligt ”Riktlinjer för hygien, miljö- och kvalitetsarbete på potatispackerier – RIP”. För företag som odlar sin potatisråvara måste man därutöver också uppfylla kraven i IP eller Eurepgap. SMAK kan genomföra samordnade certifieringsrevisioner som överbryggar systemen. Kostnaden för revision belastas varje företag enskilt efter de förutsättningar som gäller i det enskilda fallet.
Taxor för SMAK-besiktningsmännens tjänster
Efterfrågan på tjänster är av naturliga skäl störst under hösten i samband med skörd och inlagring.
För att säkerställa kvaliteten på alla leveranser under året borde det finnas en större efterfrågan på tjänster också under vinter och vår, vilket också är i överensstämmelse med de produktionsregler som utformats i ”Riktlinjer för hygien, miljö- och kvalitetsarbete på potatispackerier – RIP”.
I linje med detta och för att stimulera en jämnare efterfrågan på besiktningsmännens tjänster, kommer därför rabatter att erbjudas de packerier som är beredda att göra åtaganden i form av abonnemang på SMAK-tjänster. En grundförutsättning är att en fördelning av uppdragen över året kan åstadkommas.
Timtaxa | Perioden 1/12 – 14/9 | Perioden 15/9 – 30/11 |
---|---|---|
Anslutna företag/organisationer (som erlagt årlig grund-/serviceavgift) | 400 kr per timme | 450 kr per timme |
Debitering sker för varje påbörjad halvtimme.
Bilersättning debiteras med kr 3:50/km
Abonnemang
Abonnemang på SMAK-tjänster kan tecknas, innebärande att:
Abonnemangsrabatter
Alla priser är exklusive moms.
Hämta ”Avgifter och taxor vid SMAK-Anslutning” som pdf-fil.
[hideit hide=”#nav_menu-2, #nav_menu-6, #text-13, #text-10, #text-12, #text-16, #text-24, #wp-members, #text-25, #boxes, #text-21″]