Bramboráky är en potatispannkaka på tjeckiskt vis. Alla länder har sitt eget recept och den tjeckiska varianten doftar vitlök och mejram. Den kan serveras naturell, eller med salt...
Bramboráky

Potatisbullar, bakad potatis, dillstuvad potatis, stuvad potatis, potatisgratäng, hasselbackspotatis, potatispuré, potatiskaka, stekt potatis, friterade pommes, kokt potatis, potatismos, hemlagat potatismos, potatissallad, klyftpotatis, potatisklyftor, raggmunk. Vilket recept gillar du bäst?
Bramboráky är en potatispannkaka på tjeckiskt vis. Alla länder har sitt eget recept och den tjeckiska varianten doftar vitlök och mejram. Den kan serveras naturell, eller med salt...
Denna schweiziska rätt kommer från den tysktalande delen av Schweiz och serveras vanligtvis som tillbehör till kötträtter. Den kan också med fördel serveras som en förrätt. Osten skall...
Direkt från Kanarieöarna kommer den här rätten, som med fördel används som en aperetif tillsammans med lite bubbel före maten. De salta delikatesspotatisarna med den heta såsen är...
Denna spanska nationalrätt kan innehålla flera olika ingredienser, beroende på årstider och var någonstans man befinner sig i Spanien, men potatis ingår alltid. Ofta serveras den i rumstemperatur...
Det italienska köket handlar inte bara om pasta. Ugnsbakad potatis är en rätt som används på flera olika sätt, antingen som ett tillbehör till en Bistecca, eller som...
I Tyskland äter man gärna denna härliga husmanskosträtten. Någon har myntat uttrycket att ”en dag utan kartoffelsalat är en förlorad dag”. Om det stämmer låter vi vara osagt,...
Vid ett besök i England är fish & chips ett måste. Rätten serveras i det enkla gatuköket och bättre pubar. Ett gott tecken på att ett serveringsställe inte...
Tartiflette är en fransk variant på potatisgratäng med rökt fläsk och smakrik ost. Det är en populär rätt i Alperna, där man helst använder Reblochon-ost, men det går...
Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.