Årets Potatisinspiratör är en fantastisk matkreatör som sprider potatiskärlek till svenska folket. Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm är ett av mina bästa vardagsrecept och går att...
Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm

Potatisbullar, bakad potatis, dillstuvad potatis, stuvad potatis, potatisgratäng, hasselbackspotatis, potatispuré, potatiskaka, stekt potatis, friterade pommes, kokt potatis, potatismos, hemlagat potatismos, potatissallad, klyftpotatis, potatisklyftor, raggmunk. Vilket recept gillar du bäst?
Årets Potatisinspiratör är en fantastisk matkreatör som sprider potatiskärlek till svenska folket. Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm är ett av mina bästa vardagsrecept och går att...
Bra sätt att minska matsvinnet på potatisen är att använda den överblivna kokta potatisen till olika goda rätter. Ann på Snöborg Gård i Dalarna, tipsar om att koka...
Våfflor är en klassiker i vår svenska matkultur. Att lägga potatis i våfflan gör att den blir lite matigare. Våfflan kan serveras med sylt och grädde men färskt...
Att använda norrländsk mandelpotatis till denna rätt är fantastiskt gott och genom att låta skalet vara kvar under kokningen behöver du använda mindre mjöl och får därigenom en...
Sagolikt god tårta där man använder sig av kall kokt potatis. Perfekt om man råkar ha lite potatisrester i kylskåpet. Detta tårtrecept är ursprungligen hämtat ur ”Kokbok från...
Vad kan väl passa bättre i dessa dagar då matsvinnet på våra tallrikar är uppmärksammat och en mycket viktig fråga, att då laga till ”Potatisbullar” av kokt potatis....
Vad kan vara godare och enklare att tillaga än en stor härlig potatis? Du behöver inte köpa särskilda bakpotatisar, vilken stor potatis som helst går bra att baka....
Allt-i-ett med potatis är en perfekt rätt när du inte vill lägga för mycket tid i köket. Enkelt att tillaga och går bra att värma upp dagen efter...
Vi har här tillagat en Papas Arrugadas, skrynkliga potatisar som ursprungligen gjordes av spanska sjöfarare. De använde havsvatten när de kokade potatisen, därav den höga salthalten i potatisvattnet....