Print
Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom
Detta recept på färskpotatis med gräddfil och stenbitsrom passar utmärkt till sommarens alla festligheter. Tänk på att rätten ska stå och vila i 6 timmar innan servering så den passar utmärkt att förbereda på morgonen.
Tips från kocken: Koka färskpotatisen försiktigt så att den inte går sönder i ca 15-20 minuter
Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom
Foto: Staffan Andersson
Ingredienser
- 1 kg Färskpotatis
- 3 dl Gräddfil
- En skvätt vitvinsvinäger
- Stenbitsrom eller annan valfri rom efter tycke
- Rädisor
Citronett
- * Saft från 2 Citroner
- * 1 msk Honung
- * 1/2 dl Rapsolja
- * 1/2 dl Matolja
Instruktioner
- Börja med att koka upp gräddfil med en skvätt vitvinsvinäger
- Sila bort vätskan genom ett kaffefilter
- Låt massan stelna i minst 6 timmar
- Koka färskpotatis och häll av vattnet
- Lägg potatisen på ett serveringsfat
- Smula gräddfilsmassan över potatisen
- Klicka på stenbitsrom eller annan valfri rom
- Skiva rädisor och lägg på toppen
- Rippla över citronett
- Garnera med dillkvistar, krasse och svartpeppar



