Print
Potatispaj
En fräsch paj är alltid god, både som lunch och kvällsmål. Den kan tillagas i förväg och
värmas upp före servering. Man kan använda redan kokt potatis. Perfekt att servera när
man kommer hem från teatern eller bion.
Servings 6 personer
Ingredienser
- 500 g Potatis kall, kokt skalad
- ½ st Gul lök
- ½ st Purjolök
- 100 g Tomat
- 50 g Feta eller salladsost
- 4 st Ägg
- 1½ dl Matlagningsgrädde
- 1 dl God ost
- 1 tsk Olivolja
- Chiliflakes
- Salt & peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° C
- Tryck ut den kokta potatisen i en pajform med en slev
- Strimla över lite olivolja
- Krydda med salt och peppar
- Förgrädda ”pajskalet” cirka 20 minuter, eller tills potatisen blivit krispig och fått fin färg
- Skiva alla grönsakerna och fördela dem jämnt i det förgräddade pajskalet
- Riv fetaosten och strö över
- Vispa ägg och matlagningsgrädde och häll över
- Krydda med salt, peppar och chiliflakes
- Riv din goda ost och strö över
- Grädda pajen ytterligare cirka 30 min



