Go Back
+ servings
Potatispaj
Print

Potatispaj

En fräsch paj är alltid god, både som lunch och kvällsmål. Den kan tillagas i förväg och värmas upp före servering. Man kan använda redan kokt potatis. Perfekt att servera när man kommer hem från teatern eller bion.
Servings 6 personer

Ingredienser

  • 500 g Potatis kall, kokt skalad
  • ½ st Gul lök
  • ½ st Purjolök
  • 100 g Tomat
  • 50 g Feta eller salladsost
  • 4 st Ägg
  • dl Matlagningsgrädde
  • 1 dl God ost
  • 1 tsk Olivolja
  • Chiliflakes
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225° C
  • Tryck ut den kokta potatisen i en pajform med en slev
  • Strimla över lite olivolja
  • Krydda med salt och peppar
  • Förgrädda ”pajskalet” cirka 20 minuter, eller tills potatisen blivit krispig och fått fin färg
  • Skiva alla grönsakerna och fördela dem jämnt i det förgräddade pajskalet
  • Riv fetaosten och strö över
  • Vispa ägg och matlagningsgrädde och häll över
  • Krydda med salt, peppar och chiliflakes
  • Riv din goda ost och strö över
  • Grädda pajen ytterligare cirka 30 min