Print
Somrig potatissallad till grillfesten
Rätten passar utmärkt till sommarens grillfester eller när man vill äta en god, enkel sallad. Mikaela Karlsson som läser Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på högskolan i Halmstad, var en av finalisterna i tävlingen Årets Studentkock – tema potatis. Hennes bidrag ”Somrig potatissallad” är en mycket enkel rätt att tillaga där ingredienserna i rätten ”gifter sig” med varandra. Mikaelas egen kommentar kring hur rätten kom till: ” Den slutgiltiga versionen var i samband med tävlingen. Jag har gjort mycket potatissallad innan och fått pröva mig fram. Resultatet blev vad jag tyckte var bäst efter en lång rad av experimenterande”.
Servings 4
Ingredienser
- 8 potatisar färskpotatis eller amandine
- 1 rödlök
- 50 g soltorkade tomater
- ruccolasallad valfri mängd
- 2 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk senap
- 100 g fetaost
Instruktioner
- Lägg tomaterna i blöt en liten stund.
- Koka potatisen och låt dem svalna, skär sedan upp dem i stora bitar.
- Skär tomaterna i tunna strimlor och hacka rödlöken.
- Blanda samman potatis, tomater, rödlök och ruccolasallad i en skål.
- Rör ihop olja, vinäger, senap, salt och peppar och häll sedan blandningen över potatissalladen.
- Toppa salladen med fetaost.
- Servera salladen som en lättlunch eller tillsammans med det som ligger på grillen.