Go Back
+ servings
Print

Somrig potatissallad till grillfesten

Rätten passar utmärkt till sommarens grillfester eller när man vill äta en god, enkel sallad. Mikaela Karlsson som läser Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på högskolan i Halmstad, var en av finalisterna i tävlingen Årets Studentkock – tema potatis. Hennes bidrag ”Somrig potatissallad” är en mycket enkel rätt att tillaga där ingredienserna i rätten ”gifter sig” med varandra. Mikaelas egen kommentar kring hur rätten kom till: ” Den slutgiltiga versionen var i samband med tävlingen. Jag har gjort mycket potatissallad innan och fått pröva mig fram. Resultatet blev vad jag tyckte var bäst efter en lång rad av experimenterande”.
Servings 4

Ingredienser

  • 8 potatisar färskpotatis eller amandine
  • 1 rödlök
  • 50 g soltorkade tomater
  • ruccolasallad valfri mängd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap
  • 100 g fetaost

Instruktioner

  • Lägg tomaterna i blöt en liten stund.
  • Koka potatisen och låt dem svalna, skär sedan upp dem i stora bitar.
  • Skär tomaterna i tunna strimlor och hacka rödlöken.
  • Blanda samman potatis, tomater, rödlök och ruccolasallad i en skål.
  • Rör ihop olja, vinäger, senap, salt och peppar och häll sedan blandningen över potatissalladen.
  • Toppa salladen med fetaost.
  • Servera salladen som en lättlunch eller tillsammans med det som ligger på grillen.