Stoemp

Stoemp
Print

Stoemp

Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.

Ingredienser

  • 4 personer
  • 5 hg Fast potatis
  • 1 st Gul lök
  • 50 g Smör
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 200 g Bacon
  • 100 g Grönkål
  • 100 g Blomkål

Instruktioner

  • Skala potatisen och koka den
  • Skala och hacka löken
  • Stek löken lätt med smör och vinäger
  • Strimla baconen och stek den knaprig och varmhåll
  • Ansa grönkål och blomkål
  • Rosta kålen i ugn 200 ̊C i 20 minuter
  • Häll av vattnet från potatisen
  • Blanda i löken
  • Mosa potatis och lök med en potatisstöt
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer smör
  • Forma potatisstoempen till en cylinder på en tallrik
  • Garnera med bacon och kål
Rulla till toppen