Saffranskokt potatis

Print

Saffranskokt potatis

Saffranskokt potatis passar utmärkt på julbordet eller under någon av julens firande. Enkel att göra och med fantastiskt goda smaker.
Servings 4 personer

Ingredienser

  • ½ kg fast potatis
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 paket saffran
  • salt och peppar
  • hönsbuljong
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 salladslökar
  • 1 msk skuren färsk timjan
  • 1 msk skuren bladpersilja

Instruktioner

  • Fräs vitlöken i oljan.
  • Tillsätt vitt vin, saffran, salt och peppar och lägg i potatisen.
  • Koka försiktigt och späd med vatten och hönsbuljong.
  • Vänd ner grönsakerna på slutet, smaka av med salt och peppar en sista gång.
  • Servera direkt.

Anteckning

Recept: Markus Aujalay, Winterviken Foto: Björn Tesch
Rulla till toppen