Print
Saffranskokt potatis
Saffranskokt potatis passar utmärkt på julbordet eller under någon av julens firande. Enkel att göra och med fantastiskt goda smaker.
Servings 4 personer
Ingredienser
- ½ kg fast potatis
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 4 msk olja
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 paket saffran
- salt och peppar
- hönsbuljong
- 1 röd chilifrukt
- 4 salladslökar
- 1 msk skuren färsk timjan
- 1 msk skuren bladpersilja
Instruktioner
- Fräs vitlöken i oljan.
- Tillsätt vitt vin, saffran, salt och peppar och lägg i potatisen.
- Koka försiktigt och späd med vatten och hönsbuljong.
- Vänd ner grönsakerna på slutet, smaka av med salt och peppar en sista gång.
- Servera direkt.
Anteckning
Recept: Markus Aujalay, Winterviken Foto: Björn Tesch