Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Saffranskokt potatis
Saffranskokt potatis passar utmärkt på julbordet eller under någon av julens firande. Enkel att göra och med fantastiskt goda smaker.
Servings
4
personer
Ingredienser
½
kg
fast potatis
2
skivade vitlöksklyftor
4
msk olja
2
dl
torrt vitt vin
1
paket saffran
salt och peppar
hönsbuljong
1
röd chilifrukt
4
salladslökar
1
msk skuren färsk timjan
1
msk skuren bladpersilja
Instruktioner
Fräs vitlöken i oljan.
Tillsätt vitt vin, saffran, salt och peppar och lägg i potatisen.
Koka försiktigt och späd med vatten och hönsbuljong.
Vänd ner grönsakerna på slutet, smaka av med salt och peppar en sista gång.
Servera direkt.
Anteckning
Recept: Markus Aujalay, Winterviken Foto: Björn Tesch