Print
Rostad potatissallad med svamp och parmesankräm
Här kommer ett riktigt superrecept som får det att vattnas i munnen! Rostad potatissallad med svamp och parmesankräm, behöver vi säga mer?
En riktigt god rätt som vi rekommenderar att ni testar nästa gång ni får gäster.
Ingredienser
- 1 kg delikatesspotatis
- 300 g skogschampinjoner eller annan svamp
- 1 vitlöksklyfta
- 30 g smör
- salt
- peppar
- Parmesankräm
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk majonnäs
- 100 g finriven parmesan
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och vänd i olja med salt och peppar. Sprid ut på en plåt och rosta tills de är gyllene.
- Skiva svampen och stek först i en torr panna så svampen får svettas ur vätskan. Tillsätt smör och riv ner vitlöken. Fortsätt steka tills svampen fått fin yta.
- Blanda sedan svampen med den rostade potatisen.
- Parmesankräm
- Blanda creme fraiche och majonnäs med finriven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Klicka över potatissalladen.