Rostad potatissallad med svamp och parmesankräm

Rostad potatissallad
Print

Rostad potatissallad med svamp och parmesankräm

Här kommer ett riktigt superrecept som får det att vattnas i munnen! Rostad potatissallad med svamp och parmesankräm, behöver vi säga mer? En riktigt god rätt som vi rekommenderar att ni testar nästa gång ni får gäster.

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 300 g skogschampinjoner eller annan svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 30 g smör
  • salt
  • peppar
  • Parmesankräm
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 100 g finriven parmesan
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och vänd i olja med salt och peppar. Sprid ut på en plåt och rosta tills de är gyllene.
  • Skiva svampen och stek först i en torr panna så svampen får svettas ur vätskan. Tillsätt smör och riv ner vitlöken. Fortsätt steka tills svampen fått fin yta.
  • Blanda sedan svampen med den rostade potatisen.
  • Parmesankräm
  • Blanda creme fraiche och majonnäs med finriven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Klicka över potatissalladen.
Rulla till toppen