Print
Lockande söta potatismuffins
Som en liten cup-cake kan denna härliga potatisrätt lagas i porslinsform eller i muffinsform. Läcker att se på och gudomligt god att äta. Den går bra att förbereda fram till att den sätts in i ugnen. Bra rätt att bjuda på i höst.
Ingredienser
- 800 g mjölig potatis gärna King Edvard
- 1 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1 äggula
- salt
- peppar
- 2-3 msk hackad persilja/basilika/gräslök
- 50 g fetaost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i småbitar och koka dem mjuka. Mosa potatisen och blanda med mjölk och smör. Rör ner äggulan och kryddorna. Fördela moset i stora muffinsformar och smula fetaosten överst. Ställ muffinsen på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
- Ta ut muffinsen ur formarna och servera genast till valfritt kött.