Mer från Anslutna företag Kvalitetssäkring Provning och kvalitetsarbete SMAK´s system för att klassificera potatis och analysera kvalitén... Läs mer För odlare Här hittar Du information om: Sorter för SMAK märkning Sorter Potatisens skador... Läs mer För packare Anslut dig till SMAK's kvalitetssystem! Information om glykoalkaloider, vad är glykoalkaloider, vad... Läs mer Skador och sjukdomar Skadorna redovisas i den ordning de för närvarande värderas enligt SMAK´s bedömningssystem... Läs mer Månadsbrev Här kan du läsa de senaste årens Månadsbrev från oss. 2022 Månadsbrev... Läs mer Företag Snabblänkar Villkor för anslutning | Kontakta oss för att ansluta dig Läs mer För packare Anslut dig till SMAK’s kvalitetssystem! Information om glykoalkaloider, vad är glykoalkaloider, vad vill man se vid en kontroll, hur uppkommer de, tips på vad som behövs vid en kontroll, vad kan Svensk Potatis hjälpa till med. Villkor för anslutning. För ansökan kontakta Svensk Potatis huvudkontor. Hur görs en kvalitetsanalys? Svensk Potatis AB bedömer matpotatis enligt Kvalitetsnormer för färsk-sommarpotatis / och Kvalitetsnormer för höst / vinterpotatis. Märkningsuppgifter. Här visas vilka uppgifter som minst skall anges på förpackad, SMAK-märkt potatis. Vad heter Kvalitetsklasserna? De vanligaste angreppen på matpotatis kan du läsa om i Potatisens skador och sjukdomar. Silverskorv – rapport (.pdf) Är du inte registrerad i potatisregistret hos Jordbruksverket? Läs hur, var och varför i Jordbruksverkets information om potatisregistret. Sorter, lista över de vanligaste sorterna och dess egenskaper. Vill du veta mera? SLU´s publikationstjänst erbjuder ett häfte om matpotatissorter, tel: 018-67 10 00.
Kvalitetssäkring Provning och kvalitetsarbete SMAK´s system för att klassificera potatis och analysera kvalitén... Läs mer
För odlare Här hittar Du information om: Sorter för SMAK märkning Sorter Potatisens skador... Läs mer
För packare Anslut dig till SMAK's kvalitetssystem! Information om glykoalkaloider, vad är glykoalkaloider, vad... Läs mer
Skador och sjukdomar Skadorna redovisas i den ordning de för närvarande värderas enligt SMAK´s bedömningssystem... Läs mer