Hemgjord gnocchi är otroligt gott och inte alls svårt att tillaga. Detta recept med riven parmesan och skivade rädisor är fantastiskt gott
Foto: kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Koka potatisen och låt ånga av
- Pressa potatisen i en bunke
- Blanda försiktigt i ägg, vetemjöl, salt och peppar
- Med mjölade händer och på en mjölad bänk gör 2 cm tjocka rullar av smeten
- Skär cirka 1 cm stora bitar av rullarna och forma dem till ovala bollar med mjöliga händer
- Koka upp vatten i en stor kastrull
- Koka gnocchin sakta och lyft upp dem försiktigt med en hålslev när de flyter upp till ytan
- Lägg dem på ett oljat bakplåtspapper
- Om man vill kan man steka dem i olja tills de får en lätt gyllenbrun färg eller låta dem vara som de är
- Lägg upp gnocchin på tallrik och riv ganska rikligt med ost över
- Garnera med spenat och skivade rädisor
- Strimla till slut över lite olivolja