Husmanskost från det moderna köket som går hem hos både stora och små. Detta recept är med färskpotatis men det går lika bra att använda valfri fast potatis av eget tycke
Foto: Kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Koka den tvättade potatisen
- Låt potatisen kallna och lägg den i en stor burk eller skål
- Häll över en handfull dillblad
- Skiva löken fint och lägg i en burk
- Koka upp en 1–2–3 ättikslag, dvs 1 del ättikssprit, 2 delar socker, 3 delar vatten
- Låt lagen svalna en stund och häll den sedan över både potatisen och rödlöken
- Låt båda stå svalt i fyra timmar eller mer. Man kan med fördel göra picklingen dagen innan
- Sätt ugnen på 200°C
- Hacka rosmarinen och pressa vitlöken
- Gör en marinad med rosmarin, vitlök, honung, balsamvinäger, vin, soya, salt och peppar
- Dela sidfläsket i portionsbitar och lägg i ugnsfast form
- Häll över marinaden och baka i ugn i 30 minuter
- Ös över marinaden då och då
- Placera ut sidfläsket på tallrikar och häll över lite av marinaden
- Lägg den picklade potatisen runt om
- Garnera med picklad rödlök