Print
Fräsch variant av klassikern på julbordet
God potatis har en självklar plats på julbordet. Vi njuter den kokt till sillen, gratinerad i en Janssons Frestelse eller som inlagd i sillsalladen. Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus har här skapat en modern och lite fräschare variant av den klassiska sillsalladen. Kryddpepparn är viktig för att få den rätta julsmaken, säger han
Ingredienser
- 10 små potatisar Asterix
- rapsolja
- kryddpeppar
- salt
- 4 inlagda sillfiléer
- 2 äpplen Ingrid Marie
- 1 rödlök eller mini rödlök
- 1 lättsaltad gurka
- 1 gulbeta
- 1 dl ekologisk gräddfil
Instruktioner
- Skär potatisen i skivor och vänd dem i lite rapsolja, kryddpeppar och salt.
- Rosta potatisen i ugnen i 15 min på 200 grader, och låt svalna något.
- Skär klyftor av äpple och lök.
- Smörstek dem i 5 min så att de blir gyllenbruna.
- Skär sillen i grova bitar, och gurkan i stavar.
- Varva alltsammans.
- Toppa med gräddfil, nymald kryddpeppar och ringla till sist lite rapsolja över.
Anteckning
Recept: Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus Foto: Björn Tesch