Print
Stoemp
Detta är en variant på potatismos blandat med olika grönsaker. Det är en populär rätt under den kalla årstiden och kan serveras med bacon, korv eller nötkött.
Ingredienser
- 4 personer
- 5 hg Fast potatis
- 1 st Gul lök
- 50 g Smör
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 200 g Bacon
- 100 g Grönkål
- 100 g Blomkål
Instruktioner
- Skala potatisen och koka den
- Skala och hacka löken
- Stek löken lätt med smör och vinäger
- Strimla baconen och stek den knaprig och varmhåll
- Ansa grönkål och blomkål
- Rosta kålen i ugn 200 ̊C i 20 minuter
- Häll av vattnet från potatisen
- Blanda i löken
- Mosa potatis och lök med en potatisstöt
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer smör
- Forma potatisstoempen till en cylinder på en tallrik
- Garnera med bacon och kål