• Skador och sjukdomar

    Skadorna redovisas i den ordning de för närvarande värderas enligt SMAK´s bedömningssystem och med…

    LÄS MER

  • För packare

    Anslut dig till SMAK’s kvalitetssystem!

    LÄS MER

  • Kvalitetssäkring

    Provning och kvalitetsarbete SMAK´s system för att klassificera potatis och analysera kvalitén är allmänt…

    LÄS MER

  • För odlare

    Här hittar Du information om:

    LÄS MER

  • Företag

    Snabblänkar Villkor för anslutning | Kontakta oss för att ansluta dig Företag Kontaktperson Adress Nummer Anderssons…

    LÄS MER

Nagelmärken

Skadan består av ungefär 1 cm långa, svagt bågformade märken på knölen yta. Djupet är sällan större än 1 mm. Av namnet framgår, att märkena liknar tryckmärket efter en nagel. Bristningarna uppstår, då allt för saftsprängda knölar utsätts för stötar i samband med upptagningen.

Nailmarks

The injury consists of approximately 1 cm long, somewhat curved marks on the surface of the tuber. The depth of the marks is seldom more than 1 mm. As the name implies, the marks resemble pressure marks made by a nail. The ruptures occur when sap-distended tubers are subjected to bruising in conjunction with lifting.