Detta är Marcus Nemrins version på en lyxig svensk potatisrätt, som är en bra början till en bättre middag tillsammans med ett glas bubbel.
Foto: Kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Börja med att koka upp gräddfilen med en skvätt vitvinsvinäger
- Sila bort vätskan genom ett kaffefilter
- Låt massan stelna i minst 6 timmar
- Skala potatisen och koka dem
- När potatisen är mjuk häll av vattnet och pressa den i en skål
- Vispa i vetemjöl, ägg, créme fraîche, salt och vitpeppar
- Lägg smeten i en spritspåse
- Spritsa små blinis i en stekpanna
- Stek dem gyllenbruna på båda sidor i rikligt med smör
- Lägg upp dem på tallrikar
- Dekorera med löjrom och forellrom
- Smula gräddfilen och lägg på tillsammans med den skivade löken
- Garnera med dillkvistar, krasse och svartpeppar