Marcus Nemrin från Sofiero slottsrestaurang bjöd på tre fantastiska rätter under Färskpotatispremiären och vi har fått äran att dela alla tre recepten på vår hemsida!
Detta recept på Färskpotatis med cream cheese och friterade nässlor blev en personlig favorit hos oss på Svensk Potatis och ett stort tips om ni vill testa något nytt med er färskpotatis i sommar.
Tänk på att koka din färskpotatis försiktigt så den inte går sönder, ca 10-15 minuter beroende på storlek.
Foto: Staffan Andersson
Gör så här
- Koka färskpotatisen
- Ansa och skölj ca ½ liter brännässlor.
- Låt torka på en handduk.
- Värm frityrolja till 150° i en gryta.
- Fritera nässlorna i ca en minut
- Ta upp dem ur grytan och låt rinna av på hushållspapper och salta.
- Koka ner fyra dl grädde till hälften.
- Blanda i fem msk Philadelphiasost.
- När blandningen är varm, riv en dl cheddarost och en dl parmesan och blanda i.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt den varma potatisen och finskuren dragon. Blanda försiktigt.
- Portionera ut blandningen på små tallrikar.
- Lägg några blad av nässlorna på varje portion.