Dessa goda Potatismuffins kan serveras både varma eller kalla och är ett gott tilltugg som passar till det mesta. Varför inte äta dem som ett hälsosamt snacks eller bjuda på dem som tilltugg när gästerna kommer till fördrinken?
Foto: kurt-Inge Eklund
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 °C
- Smörj och bröa muffinsformarna
- Koka potatisen, ånga av och mosa den
- Dela äggen och separera äggula och äggvita
- Lägg över potatisen i en stor skål och tillsätt mjöl, bakpulver och äggulorna. Blanda väl
- Grovriv morot och västerbottenost, hacka dill, ruccola och blanda allt i en bunke
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det försiktigt i potatisblandningen
- Fyll formarna med smeten
- Grädde dem i cirka 15 minuter eller tills de höjt sig
- Stäng av värmen och låt dem stå kvar i ugnen i cirka 15 minuter
- Ta muffinsen ur formarna
- Servera dem varma eller kalla
- Garnera med ärtskott