Potatis i bröd ger ett saftigt och gott resultat och är inte svårare att slänga ihop än ett vanligt brödrecept och blir fantastiskt gott varje gång.
Foto: Thomas Carlèn
Gör så här
- Koka pomeransskalen så att de blir mjuka. Skär bort det vita på skalet och finhacka det gula.
- Smula jästen i en bunke.
- Tillsätt mjölk, rågsikt, råriven potatis, hackat pomeransskal och salt.
- Arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt degen jäsa över natten.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i fyra delar. Forma den till släta längder. Om degen först plattas ut eller kavlas ut och rullas ihop blir limporna högre.
- Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper.
- Jäs dem under bakduk 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°.
- Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Minska ugnstemperaturen till 200°.
- Grädda ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 96°.