Att använda norrländsk mandelpotatis till denna rätt är fantastiskt gott och genom att låta skalet vara kvar under kokningen behöver du använda mindre mjöl och får därigenom en lättare och luftigare gnocchi.
Njut av en klassisk delikatess i ny tappning!
Gör så här
- Lägg en rejäl nypa salt (gärna flera) i vattnet och koka mandelpotatisen på låg temperatur, ca 85⁰C – 90⁰C. Viktigt att låta potatisen behålla skalet på under kokningen!
- Låt potatisen svalna medan du häller ut mjöl och salt på köksbänken
- Skala potatisen och pressa den i en hög, gör en liten grop och knäck ner ägget
- På med lite olja och arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt mjöl vid behov
- Forma degen i rullar och skär ut ca 2 cm långa bitar, tryck till bitarna något med en mjölad gaffel
- Lägg upp din gnocchi på ett fat eller den mjölade bänken
- Koka upp saltat vatten med lite olja och lägg ner gnocchin i omgångar, efter ca 3 min flyter de upp till ytan. Använd hålslev för att lyfta upp dem ur kastrullen