Denna potatisrätt har vi hämtat i den underbara kokboken ”Potatis – Jordens guld” av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnid. Passar alldeles utmärkt till julens bjudningar.
Frasig smördeg med krämig fyllning är en perfekt kombo. Salvians intensiva och peppriga smak passar fint till vilt- och lammkött. Servera gärna med en enkel gräddfilssås till. Kan också serveras som förrätt på en salladsbädd.
Foto: Lena Djuphammar
Gör så här
- Skala potatisen och riv den grovt.
- Fräs potatisen och vitlöken i smöret.
- Tina smördegen enligt förpackningen. Kavla plattorna tunt.
- Lägg på potatisgräs, salvia, salt och smulad chèvreost på varje platta.
- Rulla ihop och pensla med smält smör.
- Grädda i 225° ca 20 minuter.
- Skär i bitar och servera direkt.