En spännande kombination av form och smak som passar bra till picknicken eller som buffémat. Servera gärna kycklingspett eller grillad kyckling till.
Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Skala potatis och morötter.
- Riv potatis och morötter grovt i matberedare eller på rivjärn.
- Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och spola av med kallt vatten.
- Lägg ner potatis och morötter i kokande vatten i ca 2 minuter.
Obs! Spänsten ska finnas kvar.
- Häll potatis och morötter i ett durkslag och spola försiktigt med kallt vatten
så att strimlorna kyls och låt rinna av. - Blanda potatis och morötter med marinad och koriander i en skål. Smaka av.
- Garnera med rivet skal av lime eller korianderblad.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 210 kcal/880 kJ Protein 4 g Fett 6 g Kolhydrater 32 g