Perfekt tillbehör till de flesta maträtter, bra som mos ena dagen och potatisrulle dagen därpå. Gör lite extra och middagen är fixad för två dagar.
Foto: Staffan Andersson
Gör så här
Koka potatisen, behåll gärna skalet på eftersom det är där mycket av näringen sitter, tills den är klar. Mosa potatisen, tillsätt kryddorna och sedan crème fraîchen. Rör om allt ordentligt.
Moset är det perfekta tillbehöret, passar till de flesta maträtter. Det som blir över är perfekt till att göra en:
OBS!
Det ni inte äter upp låter ni svalna och lägger i plastfolie som ni rullar ihop till en cylinder (ungefär som en 50 cl pet-flaska). Ställ den över natten i kylskåpet och låt det stelna.
Dagen efter skär ni upp den i ca 2 cm breda bitar. Stek den i smör på ganska hög värme tills det blir en gyllene brun, knaprig stekyta på båda sidorna. Även här har ni det perfekta tillbehöret!