I slutet av september är det hummerpremiär på västkusten. Och hummer är förutom potatis en av Christian Hellbergs favoritråvaror. Men eftersom hummer är en ganska exklusiv råvara har han här gjort ett recept med extra mycket potatis.
Foto: Björn Tesch
Gör så här
- Putsa rödtungan.
- Blanda smöret med citronskal. Pensla rödtunge- filéerna med citronsmöret.
- Rulla fisken till en rulle, fäst med tand- petare och stek den gyllenbrun i lite smör.
- Dela hummern i fyra bitar, till exempel två bitar av stjärten och en klo per portion.
- Koka upp mjölk, smör och grädde med lagerblad och schalottenlök. Låt stå och dra.
- Koka och passera potatisen. Blanda i smör- och gräddmjölken och äggulorna och vispa till en potatiskräm.
- Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
- Sila och häll upp i en gräddsifon.
- Ladda sifonen med två patroner och låt den stå i vattenbad innan servering.