Christian har tidigare jobbat som kock i franska alperna och han älskar skidåkning. Här har han skapat en sportlovsrätt för hela familjen med enkel bakpotatis till barnen och en liten lyxigare variant till föräldrarna. Bakpotatis är enkelt och gott att laga, och mättar länge för långa dagar i skidbacken.
Foto: Björn Tesch
Gör så här
Baka potatisen i ugnen på 200 grader i cirka en timme. Gröp ur potatisen och blanda med olivolja, smör och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge. Hetta upp oljan till 100 grader och lägg i den rökta laxen. Låt stå och dra i cirka en timme. Låt svalna och sila. Slå oljan på löjrommen och låt den stå och dra i cirka 1 timme. Sila av oljan. Blanda löjrommen med lite pressad citron. Lägg en klick löjrom på varje tallrik. Toppa med potatisfyllningen och garnera med några klickar gräddfil, rödlök och dill till de vuxna. Servera den bakade potatisen precis som den är med smör och barnens egna favorittillbehör.