Potatispuré med bacon och gräslök

potatispuré med bacon
Print

Potatispuré med bacon och gräslök

Detta enkla recept på potatispuré går hem hos de flesta, även bland de lite mindre! Passar utmärkt att servera med exempelvis kyckling eller fisk.
Servings 4

Ingredienser

  • 750 g mjölig potatis
  • 1 paket bacon
  • 2 dl crème fraiche
  • 10 g gräslök
  • salt och nymald svartpeppar

Instruktioner

  • Skala potatisen och sjud den helt mjuk i lättsaltat vatten.
  • Strimla baconet fint och knaperstek det under tiden, låt rinna av på hushållspapper.
  • Slå av vattnet från potatisen och låt den ånga torr någon minut i kastrullen utan lock.
  • Pressa potatisen i en potatispress eller stöt med en potatisstöt.
  • Blanda potatispresset med crème fraiche och det knaperstekta baconet.
  • Rör inte för mycket, då blir moset segt.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skär gräslöken fint. Vänd ner det mesta, men spara lite att garnera moset med.
Rulla till toppen