”Potatis Boulanger, eller buljongbräserad potatis, är en klassisk rätt i det franska köket. En enkel potatisgryta som får sjuda i kalvfond med enbär, vitlök, vitt vin och timjan.”
Ett enkelt och gott tillbehör till alla typer av fågel eller kött. Pommes Boulanger är en rätt som skapades då fransmännen stekte kött i ugnen och lät köttsaften och kryddorna droppa ner på ett fat potatis. Och det blev bakad potatis, med mycket smak.
Ingredienser
400gpotatis av en fast sortt ex Folva eller Asterix
100grökt sidfläsk
4schalottenlökarskivade
2morötter i bitar
1knippe färsk timjan
6enbär
10svartpepparkorn
2lagerblad
3vitlöksklyftor
4dlvitt vin
6dlkalvbuljong
Instruktioner
Halvera potatisen på längden.
Fräs fläsk och lök i en stor kastrull.
Tillsätt potatisen, morötterna, alla kryddor, vin och kalvbuljong och låt sjuda tills potatisen är mjuk.