Go Back
+ servings
Annorlunda bakad potatis
Print

Annorlunda bakad potatis

Detta är en annorlunda variant på bakad potatis, eftersom den blir riktigt härligt krispig och god på ovansidan med osten som extra smaksättning.
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 2 st Stora potatisar
  • 100 g Riven peccorino
  • 2 msk Olivolja
  • Dillkvistar
  • Fyllning
  • ½ st Purjolök
  • 50 g Smör
  • 1 dl Riven god ost
  • 150 g Skalade räkor
  • dl Crème fraîche

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200° C
  • Halvera potatisen
  • Ringla olja och riven peccorino på en ugnsform
  • Lägg potatishalvorna upp och ned på ugnsformen
  • Baka i 200° C i cirka 30 minuter tills de är krispiga
  • Hacka purjolöken
  • Blanda resten av ingrediensern till fyllningen i en skål
  • När potatisen är klar, öppna upp potatisen med en gaffel och fyll dem med räkfyllningen
  • Toppa med några dillkvistar och purjolöksskivor