Print
Annorlunda bakad potatis
Detta är en annorlunda variant på bakad potatis, eftersom den blir riktigt härligt krispig
och god på ovansidan med osten som extra smaksättning.
Servings 4 personer
- 2 st Stora potatisar
- 100 g Riven peccorino
- 2 msk Olivolja
- Dillkvistar
- Fyllning
- ½ st Purjolök
- 50 g Smör
- 1 dl Riven god ost
- 150 g Skalade räkor
- 1½ dl Crème fraîche
Sätt ugnen på 200° C
Halvera potatisen
Ringla olja och riven peccorino på en ugnsform
Lägg potatishalvorna upp och ned på ugnsformen
Baka i 200° C i cirka 30 minuter tills de är krispiga
Hacka purjolöken
Blanda resten av ingrediensern till fyllningen i en skål
När potatisen är klar, öppna upp potatisen med en gaffel och fyll dem med räkfyllningen
Toppa med några dillkvistar och purjolöksskivor