- Skala lök och potatis och skiva tunt med en mandolin 
- Stek potatis och lök i en stekpanna med olivoljan 
- Rör om då och då 
- När potatis och lök är mjuka, häll av överskottsoljan i en skål 
- Vispa äggen ordentligt och krydda med salt och peppar 
- Lägg potatisen och löken i skålen med äggvispet 
- Låt stå i 15 minuter 
- Rosta paprikan i ugn 200 ̊C i 20 minuter och låt svalna 
- Skala, ansa och skiva paprikan 
- Skiva tomaterna och strimla chilin 
- Tillsätt paprika och chili till potatissmeten 
- Tillsätt hälften av den sparade oljan i stekpannan 
- Häll i potatissmeten och jämna till ytan 
- Tillsätt tomaterna 
- Efter en minut lossa kanterna och tryck den mot mitten för att få en jämn rund form 
- Skaka pannan för att se till att potatissmeten inte har fastnat 
- Stek i cirka 5–10 minuter 
- Vänd över stekpannan mot en tallrik så att tortillan hamnar i den Låt tortillan glida tillbaka i stekpannan och stek den på andra sidan 
- Låt stå i fem minuter innan servering 
- Garnera med den stekta rosmarinen