- Koka upp saltat vatten. Koka potatisen tills den är färdigkokt. 
- Sila av och låt ångas av i 5-10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 
- Lägg över potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och mosa potatisarna med baksidan av ett glas. Du kan olja in glaset lite så fastnar potatisen inte lika lätt. 
- Pensla med rumstempererat smör. Strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen i ca 30-45 minuter eller tills potatisen är gyllene och krispig. Gör under tiden karamelliserad lök 
- När potatisen är klar toppa med smulad/tärnad brie eller chevre. Rosta i ytterligare 5 minuter. 
- Toppa smashed potatoes med karamelliserad lök och timjan. 
- Servera till julbordet eller valfri rätt. 
- Karamelliserad lök 
- Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Bryn i smör tills löken fått färg. 
- Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.