Denna schweiziska rätt kommer från den tysktalande delen av Schweiz och serveras vanligtvis som tillbehör till kötträtter. Den kan också med fördel serveras som en förrätt. Osten skall helst vara Gruyere, men en annan smakrik ko-ost fungerar också bra.
Ingredienser
4personer
1kgFast potatis
100gGruyere
200gKantareller eller annan svamp
1st Stor schalottenlök
Smör att steka svampen i
Olja att steka röstin i
Salt & peppar
Instruktioner
Skala och riv potatisen på ett rivjärn
Riv osten på rivjärn
Blanda potatis och ost i en bunke
Salta
Låt stå en stund och krama sedan av vätskan från potatisblandningen
Smaka av med salt och peppar
Stek i olja i varm stekpanna på båda sidor
Vänd den med hjälp av ett lock eller en tallrik
Skala löken och dela den på hälften
Baka den i ugn 175°C i ca 20 minuter tills den är mjuk
Fördela sedan löken till lökringar
Ansa och stek svampen
Smaka av med salt och peppar
Garnera röstin med svampen och löken före servering