Sugen på ett traditionellt men lättlagat ungerskt recept med mycket smak? Ja, då är det här receptet mitt i prick för dig. Vill du ha extra must kan du lägga till lite stekt lök mellan varven. Om du vill ha en matigare rätt kan du öka korvmängden något. Servera gärna din rakot krumpli med en sallad på kål eller gröna blad och saltgurka i avlånga klyftor. Och så ett litet praktiskt tips på vägen: både potatis och ägg går fint att skiva i en äggskivare med metalltrådar.
Servings 4
Ingredienser
8storaca 800 g kokta potatisar gärna Asterix
6kokta ägg
1drygt 100 g ungersk kolbàsc gyolai eller annan smakrik korv
5dlgräddfil eller crème fraîche
1msk ströbröd
25gramsmör
Salt & peppar
Instruktioner
Värm ugnen till 175°C.
Skala och skiva ägg och potatis tunt.
Skiva korven ännu tunnare.
Smöra en ugnsfast form och bröa ordentligt med ströbröd.
Varva kokt potatis, tunna skivor kolbàsc, ägg och gräddfil.
Salta och peppra lätt mellan varje lager.
Hyvla över lite kallt smör och strö över en aning ströbröd
Grädda i ugn tills ytan är vackert gyllenbrun, ca 30-45 minuter beroende på formen.