- Lös majsstärkelse i en skål med vatten 
- Smält smöret i en kastrull 
- Tillsätt vetemjölet under omrörning 
- Tillsätt buljongerna och koka upp under omrörning 
- Rör i majsstärkelsen i omgångar till lagom konsistens 
- Smaka av med salt och peppar 
- Skala potatisen och strimla den till stavar 
- Låt potatisstavarna ligga i vattenbad i minst en timme 
- Ta upp potatisen ur vattnet och låt rinna av på pappershandduk 
- Fritera potatisen i 150 ̊C tills den börjar koka men inte fått färg 
- Ta upp potatisen och låt svalna på ett galler 
- Öka värmen i fritösen till 180 ̊C 
- När temperaturen är rätt, fritera potatisen till en gyllenbrun färg 
- Lägg potatisen i en handduksklädd skål och låt oljan rinna av 
- Salta lätt medan potatisen är varm 
- Häll upp potatisen i en skål och ringla över poutinesåsen i omgångar 
- Riv osten och strö över 
- Servera med nymalen peppar, dragonblad och persilja