I Ukraina har potatis och potatisrätter en central raoll. Potatis ingår i varje dags måltid och de här plättarna är en av Ukrainas klassiska vardagsrätter. De serveras med fördel med en klick créme fraîche.
Ingredienser
4personer
7st Medelstora fasta potatisar
2st Morötter
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
3st Ägg
1/2dlVetemjöl
1tsk Salt
1tsk Grovmalen svartpeppar
1dlSolrosolja
2dlCrème fraîche
Färska dillvippor
Instruktioner
Skala rotfrukter, lök och vitlök
Riv dem och lägg i en bunke
Blanda mjöl, ägg, salt, svartpeppar och en matsked solrosolja
Häll blandingen över rotfrukterna och blanda
Värm ett plättjärn till medelhög temperatur och smörj med solrosolja
Klicka i smeten och stek båda sidorna till en gyllenbrun färg
Servera med créme fraîche toppad med svartpeppar och dillvippor