- Sätt ugnen på 175° C 
- Klä en avlång ugnsfast form med aluminiumfolie 
- Skala potatisen och skiva dem i tunna skivor. Håll de båda sorterna separerade 
- Hacka dillen 
- Finhacka gräslöken. Spara lite till garnering. 
- Blanda den vita potatisen, dill, gräslök, cayennepeppar och grädde i en skål 
- Salta och peppra potatisblandningen 
- Skiva matjesfiléerna i tunna skivor 
- I formen, varva vit potatis – matjesskivor – vit potatis – blå potatis – vit potatis – matjesskivor – vit potatis 
- Lägg tärningar av smöret på toppen 
- Täck formen med aluminiumfolie 
- Baka i vattenbad i ugnen 175° C i 60 minuter 
- Låt svalna med tyngder på toppen 
- Ta potatiskakan ur formen och avlägsna aluminiumfolien 
- Skiva försiktigt upp potatiskakan med en smal filékniv i cirka 2 cm tjocka skivor 
- Servera tillsammans med skivade ägg, en klick gräddfil eller créme frâiche och garnera med gräslök