- Gör så här 
- Sätt ugnen på 225 grader. 
- Skär av toppen på vitlöken. Lägg vitlöken i aluminiumfolie. Ringla över olivolja – salta och peppra. Lägg foliepaketet i en form och rosta sedan i mitten av ugnen i ca 30 min. 
- Skala och mandolina potatisen ca 2-3 mm tjocka skivor. 
- Skala och finhacka löken. 
- Smält smöret i en djup kastrull och fräs löken tills den mjuknat. 
- Vänd i potatis. Blanda ihop och tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Potatis behöver vara salt, smaka av gräddmjölken så att den är tillräckligt med salt. Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter. 
- Pressa ur och mosa den rostade vitlöken med en gaffel. Vänd ner i potatisen. 
- Sprid ut potatisen i en ugnssäker form. 
- Toppa med finriven parmesan och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med sticka/tandpetare så att potatisen är färdig. Exakt tid avgörs av hur tjock potatisen är. 
- Servera till julbordet eller valfri måltid!