Go Back
Färskpotatis med väddösmör
Print

Färskpotatis med väddösmör

Färskpotatisen är redan här. Årets rekordtidiga skörd beror bland annat på det gynnsamma vårvädret och förbättrad odlingsteknik bland våra svenska odlare. Andreas Hedlund, kökschef på restaurang Pontus i Stockholm, älskar denna ädla primör och har skapat en lättlagad förrätt med färskpotatis i huvudrollen. En enkel rätt som kan varieras i oändlighet. Andreas använder smör från ett litet gårdsmejeri med eget smörkärneri och Sveciaost, men prova gärna andra sorter själv.

Ingredienser

  • 400 g färskpotatis grovskalad
  • salt
  • färska örter
  • 100 g Sveciaost hyvlad och bruten i bitar
  • kallpressad rapsolja
  • flingsalt

Instruktioner

  • 120 g rört Väddösmör, eller vanligt smör
  • Koka potatisen i saltat vatten.
  • Dela potatisen och lägg på tallrikar.
  • Garnera med färska örter och ost. Ringla över lite olja och strö över flingsalt.
  • Servera det rörda smöret på sidan om.

Anteckning

Recept: Andreas Hedlund, Pontus Group Foto: Björn Tesch