Potatisknyten med ansjovis

Receptmakare: Kari Pettersson
Foto: Peter Brundin

Skriv ut receptet

Vår egen potatisambassadör Kari Pettersson från Bjälbo har många potatisrätter i lager. Denna aptitretare som Kari ofta bjuder på är superenkel att tillaga och passar utmärkt nu i påsk. 

Instruktioner

1 Sätt ugnen på 225°C.
2 Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.
2 Skär den färdiga smördegen i trekanter.
3 Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss ovanpå. Vik ihop smördegen.
4  Vispa ägget och pensla knytena.
5  Strö över rikligt med parmesan.
6  Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.

 

Ingredienser

12 knyten

  • 1 pkt färdig smördeg
  • 200 g potatis, Amandine, Belana eller favoritsort
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1/2 dl parmesanost, riven
  • 1 ägg