Potatis med färsbiffar

Skriv ut receptet

Allt-i-ett med potatis är en perfekt rätt så här i februarirusket. Enkelt att tillaga och går bra att värma upp dagen efter om inte all mat går åt.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg den i en ugnsfast form, pensla potatisen med olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
  3. Gör under tiden färsbiffarna. Blanda färsen med pinjenötter, timjan, vispgrädde och ägget, forma smeten till små biffar, ca 8 styck.
  4. Skiva rödlöken i klyftor.
  5. Ta ut formen med potatis ur ugnen och lägg på biffarna och rödlöken. Sätt in formen i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter.
  6. Smula fetaosten och dela tomaterna i mindre bitar.
  7. Ta ut formen ur ugnen och strö över tomaterna och osten på potatisen och biffarna. Låt stå i ugnen ca 5 minuter tills osten börjar smälta och få lite färg.
  8. Servera gärna med en sallad eller kanske ugnsbakade rödbetor.

 

Ingredienser

4 personer

  • 500 g potatis, välj favoritsort
  • 2 msk rapsolja
  • salt & peppar
  • Färsbiffar
  • 500 g nötfärs
  • 50 g pinjenötter
  • 3 msk färsk timjan, hackad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 rödlök, klyftor
  • salt & peppar
  • I formen
  • 75 g fetaost
  • 4 soltorkade tomater