Raggmunk

Receptmakare: AnnaKarin Hamilton
Foto: Peter Brundin

Skriv ut receptet

Det är många som väljer raggmunk med fläsk när den finns på lunchmenyn. Den är östergötlands landskapsrätt och vår egen potatisambassadör Kari Pettersson från Bjälbo vann TV4´s ”Halv åtta hos mig” med sin ”Raggmunk med fläsk”. Det finns ett antal olika recept på denna rätt och i england kallas den för potato pancake. Enkel att tillaga och alldeles försvinnande god.

 

Instruktioner

Tillagning:
1          Vispa samman mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet.
2          Tillsätt resten av mjölken och ägget.
3          Skala potatisen och riv den fint, blanda ner den i smeten och rör om.
4          Hetta upp smör i en stekpanna och häll på lite smet.
5          Bred ut den så att det blir som tunna pannkakor.
6          Stek dem frasiga på båda sidor och servera dem varma.
7          Stekt fläsk och rårörda lingon passar bra till raggmunkarna.

Ingredienser

4 personer

  • 800 g potatis av fast sort, gärna Amandine, Belana eller välj favoritsort
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • Smör att steka i