Färskpotatissallad med olika gräddfilssåser

Receptmakare:
Foto: Peter Brundin

Skriv ut receptet

Färskpotatissäsongen är här och nu väntar alla de goda rätter man kan tillaga eller om man bara vill koka delikatesserna och äta dem med en klick smör. Allt är gott!!!
Här visar vi ett antal potatissallader med olika variationer av gräddfilssåser, prova er fram själva och blanda ner era egna varianter till salladen. Bra tips är att använda termometer vid potatiskoket, potatisen är klar när temperaturen är 94°C.

Instruktioner

Rör samman alla ingredienser i en skål, blanda ner potatisen. Gräddfilssåsen får inte röras för mycket då den kan bli för tunn. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 personer

  • 1 kg kokt, färskpotatis alt. fast matpotatis
  • Alternativ 1 - Olika gräddfilssåser
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl finhackad dill och/eller persilja
  • Alternativ 2
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1/2 dl kaviar
  • 1/2 dl finhackad dill
  • Alternativ 3
  • 3 dl gräddfil
  • 1 - 2 msk färskriven pepparrot
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 grovrivet äpple
  • 1/2 dl persilja