Sallad med stekt potatis, kyckling och avokado

Receptmakare: AnnaKarin Hamilton
Foto: Svensk Potatis

Skriv ut receptet

God och mättande sallad där det går bra att koka potatisen dagen innan så att de är klara att stekas. Kycklingen marineras innan den steks, sedan är det bara att blanda alla ingredienser. Ät salladen när potatisen är varm, den blir godast då!

Instruktioner

1  Börja med att marinera kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden, skär kycklingen i strimlor och vänd runt dem ordentligt i marinaden. Låt kycklingen vila minst ½ timma i kylskåpet.

2  Värm en stekpanna och stek kycklingen i sin marinad tills den är klar, ca 5 min. Låt kycklingen svalna under tiden resten av salladen tillreds.

3   Värm nu upp rapsolja i en stekpanna och stek potatisen på hög värme så att    den blir krispig, går bra att ha skalet på om man föredrar det. Här går det bra att steka ärtskotten tillsammans med potatisen för att förhöja smaken.

4    Skölj salladen, bryt den i mindre bitar och lägg den på ett fat.

5    Skär avokadon i skivor, skiva rädisorna och lägg dem tillsammans med kycklingstrimlorna på salladen.

6    Dela potatisarna grovt och fördela dem över salladen.

7     Blanda samman dressingen och häll den över salladen. Servera medan potatisen är varm!

Ingredienser

4 portioner

  • Kycklingen:
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1/2 tsk torkad koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 st citron, saften från
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • Salladen:
  • 300 g små potatisar, välj gärna fast
  • 3 msk rapsolja
  • 1 huvudsallad, stort
  • 2 st avokado
  • 5 st rädisor, skivade
  • 30 g ärtskott
  • Dressingen:
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk balsamico vinäger
  • 2 msk honung, flytande