”Cross over”

Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson
Foto: Björn Tesch

Skriv ut receptet

En spännande kombination av form och smak som passar bra till picknicken eller som buffémat. Servera gärna kycklingspett eller grillad kyckling till.

Instruktioner

1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Skala potatis och morötter.
3. Riv potatis och morötter grovt i matberedare eller på rivjärn.
4. Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och spola av med kallt vatten.
5. Lägg ner potatis och morötter i kokande vatten i ca 2 minuter.
Obs! Spänsten ska finnas kvar.
6. Häll potatis och morötter i ett durkslag och spola försiktigt med kallt vatten
så att strimlorna kyls och låt rinna av.
7. Blanda potatis och morötter med marinad och koriander i en skål. Smaka av.
8. Garnera med rivet skal av lime eller korianderblad.

Näringsinnehåll per portion:
Energi 210 kcal/880 kJ   Protein 4 g   Fett 6 g   Kolhydrater 32 g

Ingredienser

4 portioner

  • 800 g välj din egen potatis favoritsort
  • 120 g morötter
  • 1 kruka (10 g) koriander/bladpersilja, färsk, hackad
    Marinad:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2-3 st vitlöksklyftor, hackad el pressad
  • ½ lime limeskal
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk honung
  • Rivet skal av lime eller koriander som dekoration.