Potatis- och mozarellagratäng

Skriv ut receptet

Härlig potatisgratäng som får en krämig och god konsistens av mozarellan. Smakar bra till kött eller varför inte äta den som ensamrätt med en god sallad till.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Skala potatisen och riv den fint.
  3. Blanda potatis, mjölk och crème fraîche och tillsätt vitlök, salt och peppar.
  4. Skiva osten och löken tunt.
  5. Smörj en form och varva alla ingredienser, översta lagret ska vara mozarella.
  6. Grädda i ugnen 30 – 35 minuter.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g potatis, ex. Belana, Folva eller favoritsort
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 st gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 250 g mozarella
  • salt & peppar
  • smör