Färskpotatissallad med ansjovis

Skriv ut receptet

Underbara smaker som kombineras i denna sallad. Härlig färskpotatis tillsammans med ansjovis. God till fisk eller med en grillad korv. Det går bra att byta ut vitkålen till annan god sallad eller böngroddar.

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten
  2. Skär den i skivor.
  3. Blanda lite ansjovisspad med gräddfilen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner potatisen i blandningen.
  6. Blanda hackad dill och gräslök med skivad vitkål och grovhackade ansjovisfiléer.
  7. Strö blandningen över potatisen vänd runt.
  8. Servera.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg färskpotatis
  • 70 g hela ansjovisfiléer
  • 1 dl gräddfil
  • salt & peppar
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl färsk vitkål